Ismét kötelező ebösszeírás jön Szolnokon

Megosztás

Október 9-től az év végéig tart majd, az elmulasztása bírságot vonhat maga után.

Szolnok város közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve 2023. október 09. – 2023. december 31. között ebösszeírásra kerül sor – olvasható a megyeszékhely hivatalos honlapján.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak kutyánként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata nem tervezi ebrendészeti hozzájárulás bevezetését, az összeírás célja kizárólag a törvényi előírásnak való megfelelés.

Az adatlap átvehető Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szolnok, Kossuth tér 9. szám alatti épület portáján, illetve letölthető awww.szolnok.huoldalról is. A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás az ebösszeírási adatlap hátoldalán található.

Az ebösszeírás 2023. december 31-ig az alábbi módon teljesíthető:

  • a kitöltött és aláírt adatlapokat Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Környezetgazdálkodási Osztályára – 5000 Szolnok, Kossuth tér 9. – postai úton beküldve,
  • a Polgármesteri Hivatal épületének portáján valamint a Belvárosi Ügyfélszolgálaton (Szolnok, Kossuth tér 9. szám) elhelyezett gyűjtőládákba leadva,illetve
  • az [email protected] e-mail címre beküldve.

A közlemény hozzáteszi: 2023. január 1-től – a hivatkozott törvény szerint – a négy hónaposnál idősebb ebeket traszponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. A jogszabály megsértése esetén az ebtartó 225.000,- Ft. összegtől pénzbírsággal sújtható, ezért kérem, hogy aki e kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt azt pótolja.

Kapcsolódó cikkek